Munkanapon 12 óráig leadott rendeléseket aznap átadjuk a GLS futárszolgálat részére.

 

Kérdése van? +36703826597

Szuper Üveggyanta 1:1 szett 125 ml
Szuper Üveggyanta 1:1 szett 125 ml
Online ár: 6 030 Ft
ÚJ

Szuper Üveggyanta 1:1 szett 125 ml

SZUPER ÜVEGGYANTA Teljesen átlátszó, nagy keménységű, üvegszerű anyaggá dermedő kétkomponensű műgyanta rendszer. Megkeményedés után rendkívül ellenálló, stabil anyag, nem sárgul.  

Sokrétűen felhasználható; síkfelületek bevonására, ékszerkészítéshez, emléktárgyak, száraz virágok formába öntésére.

Csomag tartalma 2 x 125ml


Kérdésed van? H-P 8-17 óra között +36703826597

Utánvét Bankkártya Utalás

Rendelésed órán belül felveszi a futár

Egy munkanapos kiszállítás

Raktáron :  15 szett
Elérhető méretek
Online ár: 6 030 Ft
Egységár: Online ár: 24 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 302 Ft
Részletek

A kiindulási komponensek veszélyes anyagok, óvatosan dolgozzunk velük. Készítsük elő a munkafelületet, olvassuk el a használati útmutatót, tervezzük meg a munkafolyamatot!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

 1. Munkafelület előkészítése: Jól szellőző és jól megvilágított környezetben dolgozzon. A munkafelületnek vízszintesnek kell lennie, és műanyag terítővel, takarófóliával vagy szilikonpapírral védeni kell az esetleges szennyeződésektől. Munka közben mindig viseljen védőkesztyűt! Gondoljunk a ruháink védelmére is!
 2. Mérés: Használjon mérőeszközt a komponensek térfogat szerinti mérésére. Öntse az A és B komponens pontos mennyiségét külön edényekbe. A skálán történő tömegmérésnél az A komponensből egy tömegegységet és a B komponensből 0,95 tömegegységet mérjünk. A gyanta megfelelő megkeményedéséhez elengedhetetlen ezek pontos mérése!
 3. Keverés: A kimért komponenseket külön edényben keverje össze. A két anyagot minimum(!) két perc intenzív keveréssel homogén állagúvá keverje össze. Ügyeljen arra, hogy az edény falához és aljához tapadó anyagok is belekerüljenek a keverékbe. Használjon fa vagy műanyag spatulát a keveréshez. A rosszul beállított keverék nem keményedik meg, és a gyanta továbbra is ragadós marad.
 4. Kiöntés: A keveréket egyenletesen eloszlatjuk a díszítendő felületen, vagy formába (ehhez a szilikon forma a legmegfelelőbb). A díszítendő területen nem lehet por, olaj vagy zsír, ha ez nem így van, akkor a tapadás nem lesz megfelelő. Használja a Pentart alkoholos tisztítószert a felület megtisztítására. Az anyag önterülő és elég viszkózus ahhoz, hogy ne folyjon le a felületről (esetleg spatulával segíthetjük a szétoszlatását). Vastagabb réteg készítésekor ajánlott több részletben, egymást követő rétegenként kiönteni, miközben minden rétegnek elegendő időt hagyunk, hogy az alatta lévőhöz hozzá tudjon kötni (30 – 45 perc). Egyszerre csak annyi keveréket keverjen össze, amennyit előreláthatólag kb. 25 perc alatt fel fog tudni használni. A tálban maradt keverék felmelegszik, megszilárdul, és nem használható fel (kb. 45 perc)
 5. Bunoréktalanítás: A kiöntés után kb. 5 perc elteltével láthatóvá válnak a keverési folyamat során keletkező buborékok. Ezeket óvatosan kell kivonni a keverékből, ügyelve arra, hogy a kiáramló gázokat ne lélegezze be! Öntsön néhány csepp tisztító alkoholt a felületre, vagy használjon séf lángot (öngyújtó), ami kb. Tartsa 15 centiméterre a felülettől, és lassan mozgassa, így a buborékok könnyebben távoznak. Amíg a keverék még folyós, ez az eljárás megismételhető (45 perc alatt).
 6. Száradás: A legjobb, ha pormentes helyiségben, szobahőmérsékleten (20 - 25 oC) hagyjuk az elegyet megszáradni. A ­minta megkeményedése érdekében a levegő nedvességtartalma maximum 50% lehet.  A teljes átkeményedés 2-3 nap, de vastagabb rétegeknél ez az idő több is lehet.
 7. Tisztítás:  A folyékony gyantát  a felületről Tisztító alkohollal lehet eltávolítani a felületről. A keveréshez használt eszközöket közvetlenül használat után az alkohollal és papírtörlővel megtisztíthatjuk.

Ötletek: Az jól összekevert gyantát színezhetjük Pentart gyantaszínezővel (opaque lesz tőle) vagy max pár csepp (max.5%) Media tintával. Kísérletezhetünk pigmentporokkal, csillámporokkal is, amellyel egyedi ékszereket, használati tárgyakat alkothatunk.

A kész, megszáradt és kikeményedett tárgyunk fúrható, csiszolható, vágható.


  Adatok
  Várható kézbesítés
  2024.07.16
  EAN code
  5996546033228
  Cikkszám
  PEN-40054
  Vélemények
  Legyen Ön az első, aki véleményt ír!